top of page

Sociaal-Artistieke Projecten

Workshops en trajecten voor groepen en (sociale) organisaties.

Met een rijke achtergrond en scholing in sociaal-artistiek werk, begeleidt Eva met passie projecten die mensen verbinden en versterken.

Voor welke artistieke activiteiten kan je Eva contacteren?

- Theater

- Bewegingstheater & view-points

- Poëzie & poetry-slam

- Lied schrijven

Er kan ook gewerkt worden rond specifieke thema's waarbij verschillende kunstdisciplines gebruikt worden als middel voor gesprek en/of een artistiek product.

Actress on a Stage

Voor wie?

Voor iedereen! Eva heeft het meeste ervaring met volwassenen en jongeren met of zonder een verstandelijke beperking, ASS en/of psychische kwetsbaarheid.

Dark-Background

Visie

Er kunnen twee werkwijzen zijn; Het artistieke product primeert, of het proces is het uitgangspunt (uiteraard kunnen de twee ook hand in hand). Wanneer er voor het tweede gekozen wordt, geldt het volgende:

Mensen in hun kracht zetten en op zoek gaan naar ieders sterktes staan centraal. De deelnemers zijn de baas van het creëerproces en het uiteindelijke artistieke product; Eva is de zachte hand die hen begeleidt in deze artistieke zoektocht.

Sociaal-artistiek werk geeft mensen een stem, zet gevoelens om in iets tastbaars en creëert zelfvertrouwen. 

 

Met kunst als middel kunnen we samen werken aan een inclusievere samenleving.

 

Wil je weten of de werkwijze aansluit bij jouw organisatie? Neem gerust contact op.

Enkele ervaringen op een rij

 

Bij 'Pasform vzw' in Tienen regisseerde Eva verschillende theaterstukken met volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme en richtte een theatergroep op in Genk, die ze enkele jaren begeleidde.

In samenwerking met  'Autisme Leeft' en 'Villa Basta' regisseerde ze 'Donkisjot', een theatergroep voor jongeren met ASS.

Ook losse workshops of kortere (bewegings)theatertrajecten behoren tot de mogelijkheid. Zo werden bijvoorbeeld workshops gegeven voor scholen, Shabarang festival, Avansa, . . .

Samen met de dames van het 'Samen Sterkt Koor' van 'Welzijnsschakels vzw' ging Eva een bijzonder traject aan. Ze begeleidde verschillende zang- en schrijfsessies, wat resulteerde in een eigen geschreven lied over hun armoede-ervaring. Het lied, getiteld "Rust in de Oceaan," werd in de studio opgenomen en met een aantal optredens afgesloten.

Eva heeft ervaring als straathoekwerkster in Sint-Truiden, waar ze met o.a. dak- en thuislozen werkte. Deze ervaring neemt ze mee in haar begeleidingen en heeft haar een nog diepere connectie met de mensen in onze complexe samenleving gegeven.

Dit zijn enkele voorbeelden. Zit je zelf met een idee? Wil je sparren over een projectidee? Zoek je een freelancer om het project te begeleiden?

Neem vrijblijvend contact op.

bottom of page